Как се слага магнитна микрослушалка в ухото?

Самото поставяне на магнитна слушалка в ухото е доста лесно. Преди да започнете трябва да си почистите ушния канал добре. Може да ползвате уред за почистване на ушна кал и спрей за премахване на ушна кал. 

Наклонете главата си хоризонтално, успоредно на земята, както е показано във видеото. Пуснете магнитната микрослушалка в ушния канал и леко разклатете главата си няколко пъти в различни посоки, без да подскачате или да правите резки движения. Трябва да усещате тупкане в ухото и да чувате леко заглъхнало, което ще премине след секунди. Ако не сте го усетили, извадете слушалката и повторете процедурата.

Ако не можете да чуете през слушалката или силата на звука е много слаба, извадете магнитната слушалка и повторете процедурата.

Не бутайте магнита с пръсти или друг остър предмет ; трябва да падне само.

Как да разбера дали магнитната слушалка е правилно поставена?

Магнитната слушалка е на правилното място, когато сте изпитали усещането за „тупкане“ и чувството за заглъхнало ухо и можете да чуете партньора си ясно през слушалката. Ако не можете да чуете слушалката или силата на звука не е достатъчно силна, значи магнитът не е достатъчно навътре в ушния ви канал.

ВАЖНО: Ако слушалката не е на място,  или ще го чуете много слабо или въобще няма да чувате.

Веднъж сложен, можете да накарате приятел да погледне в  ухото ви. Ако вашият приятел вижда магнита, той не е правилно поставен и най-вероятно няма да чуете нищо. 

Препоръчваме ви да поставите по една слушалка във всяко ухо, но дори и с една слушалка само в едното ухо трябва да чувате ясно и силно.

Друг начин да разберете дали магнитчето е паднало добре е да наклоните главата си към пода, както е показано на изображението по-долу, и да се уверите, че скритата слушалка не се движи или пада.


Как работи слушалката?

Магнитната слушалка не издава звук, вместо това тя вибрира! Наистина, слушалката издава звук чрез леки вибрации  в ухото ви — много нежно — и движи кожата и мускулите на ушния ви канал. Тъй като тъпанчето и ушният канал са свързани, вибрациите в ушния канал ще се предават на тъпанчето ви, което ще го накара да се движи, мозъкът ще интерпретира вибрациите от тъпанчето като звук, ще можете да чувате партньора си ясно. Ако слушалката е поставена твърде далеч от тъпанчето ви, вибрациите, които ще достигнат до нея, ще бъдат много слаби, което ще доведе до много слаба сила на звука. Поради тази причина магнитната слушалка трябва да е близо до тъпанчето.

Накратко, това е как работи слушалката; тя не издава звук. Това е причината, поради която никой около вас няма да може да чуе слушалката, тя ще бъде скрита в ухото ви. 

След като се сложи правилно магнитната слушалка, качеството и силата на звука ще бъдат добри особено с модел T-Loop 2, който ползва  Блутут 4.1 чип Qualcomm® CSR 8615.

Чувам само от едната слушалка

 Ако чувате само през едната слушалка, това е защото слушалката, от която не чувате, не е поставена правилно. Просто следвайте стъпките, описани тук, за да осигурите правилно поставяне и на втората слушалка.

Усетих тупкане, но звукът е слаб

Това се случва често. Може да сте поставили слушалката сравнително дълбоко в ушния канал, но не достатъчно. Тъй като кожата в ушния ви канал е много чувствителна, може да сте усетили усещането за „тупкане“ и да чувате заглъхнало, въпреки това  слушалката може да не е на мястото си. Магнитът най-вероятно е на половината път до правилната си позиция.

Просто махнете магнита с помощта на металния стик и повторете процедурата.

Лесно ли се поставя магнита ?

Да, лесно е. Повечето от нашите клиенти поставят слушалката от първия опит, най-вероятно без да четат тези редове. След като техниката бъде усвоена, инсталирането на слушалката отнема само  секунди. 

Помагане с магнита

Понякога магнитът е почти на мястото си, но се изисква само още малко, за да чувате перфектно. Просто трябва да извадите слушалката и да я поставите обратно, като сега можете да опитате да се доближите до металния стик с големия магнит зад ухото си, където се свързва и среща с врата ви. Ще забележите, че това премества слушалката и помага при повторното позициониране на магнита. ЗАБЕЛЕЖКА: Тази техника не е перфектна, но може да бъде полезна в много ситуации.

Какво да направя, ако все още не чувам?

Не се притеснявайте; просто не сте поставили правилно магнита. Необходимо е да сложите правилно магнитната слушалка, за да чувате добре. Препоръчваме ви да практикувате и да повтаряте поставянето, по инструкциите тук, докато чувате ясно.

Ако имате ушна кал в ушния канал, това може да попречи на движението на магнита. Ако изпитвате все още трудности с поставянето на магнита, може посетите лекар, за да почисти професионално ушите ви или а опитате спрей за почистване  на ушен канал.